Επαγγελματικός Οδηγός Πάτρας
» Αρχική » Υγεία | Υπηρεσίες-Επαγγελματίες » Λογοθεραπευτές - Λογοπεδικοί » ΜΙΛΩ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΩ-ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΧΑΡΑ

ΜΙΛΩ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΩ-ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΧΑΡΑ
 

Λογοπαθολόγος- Λογοθεραπεύτρια SLP-SLT MSc Γλωσσολογίας Παν. Πατρών

Διεύθυνση:Μακρυγιάννη 5, Άνω Οβρυά, Πάτρα 263 33

Τηλέφωνο: 2610524982 
e-mail:milw-epikoinwnw@hotmail.gr
Ιστοσελίδα:
FBhttp://www.milw-epikoinwnw.com Προφίλ

Το "μιλώ-επικοινωνώ"απευθύνεται τόσο σε ενήλικες όσο και σε παιδιά που αντιμετωπίζουν γλωσσικές ή επικοινωνιακές δυσκολίες. Προτεραιότητα είναι η επικοινωνία και η πρόληψη γλωσσικών διαταραχών, ώστε αυτός που αντιμετωπίζει δυσκολίες να μπορεί να είναι λειτουργικός στο περιβάλλον του (κοινωνικό, εργασιακό, σχολικό).
Για την πληρέστερη, ακριβή και επιστημονικά καταρτισμένη αξιολόγηση- διάγνωση κρίνεται απαραίτητη η ανανέωση των γνώσεων μας με τις πιο σύγχρονες μελέτες σε επιστημονικούς τομείς που ασχολούνται με την γλώσσα, όπως η νευρογλωσσολογία, ψυχογλωσσολογία, νευρολογία κ.α.
Η πρώιμη αναγνώριση-αξιολόγηση των γλωσσικών δυσκολιών θεωρείται απαραίτητη και ουσιαστική για την μετέπειτα πορεία του ατόμου, προλάμβάνοντας την έγκαιρή διάγνωση σοβαρών μαθησιακών δυσκολίων, γνωστικά ελλείματα, κ.α. Η εξέταση του λόγου πραγματοποιείται σε επίπεδο φωνολογίας, μορφολογίας, σύνταξης-σημασιολογίας και πραγματολογίας, ωστε να καθοριστούν με ακρίβεια οι δυσκολίες και να εφαρμοστεί το κατάλληλο εξατομικευμένο πρόγραμμα.
Η καλή συνεργασία με τα άτομα που αντιμετωπίζουν δυσκολίες αλλά και με το ευρύτερο περιβάλλον τους είναι ένα από τα βασικά "όπλα" για την επίτευξη του καλύτερου αποτελέσματος της λογοθεραπεύτικής παράμβασης. Υπάρχει διαρκής ενημέρωση, υπόστήριξη, και εκπαίδευση όσων εμπλέκονται στο λογοθεραπευτικό πρόγραμμα και συνεργασία με άλλους επαγγελματίες υγείας (ιατροί, εργοθεραπευτές, κ.α) καθώς και με δασκάλους για την στήριξη των μαθητών στο σχολικό περιβάλλον.

 

Υπηρεσίες

- Φωνολογικές διαταραχές
- Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές (αυτισμός / κοινωνικές δυσκολίες αλληλεπίδρασης)
- Διαταραχές φώνησης
- Εγκεφαλικά επισόδια
- Άνοιες
- Προβλήματα φωνής (δυσφωνίες: οζίδια φωνητικών χορδών - πολύποδες & δυσαρθίες)
- Ψυχιατρικές Διαταραχές
- Μαθησιακές δυσκολίες

Χάρτης

» Οδηγίες διαδρομής στον χάρτη

Φωτογραφίες

Ανακαλύψτε περισσότερους επαγγελματίες για Λογοθεραπευτές - Λογοπεδικοί