Πανουργιά Ράνια

Πλατεία Γεωργίου Α 6 Πάτρα 262 21
Δρομολόγηση

Πανουργιά Ράνια

Πλατεία Γεωργίου Α 6 Πάτρα 262 21
ΔρομολόγησηΔρομολόγηση

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Πάτρα. Την ημέρα της ενηλικίωσης μου βγήκαν τα αποτελέσματα των Πανελληνίων και πήρα ένα ξεχωριστό δώρο: Το πρώτο μεγάλο μονοπάτι, προϊόν της πρώτης μου μεγάλης, αυτόνομης επιλογής, ήταν η διαδρομή Πάτρα- Θεσσαλονίκη, όπου και έμεινα σχεδόν οκτώ χρόνια σπουδάζοντας στο Τμήμα Ψυχολογίας, αρχικά σε προπτυχιακό και στη συνέχεια σε μεταπτυχιακό επίπεδο. Το 2004 έμεινα μόνη μου, άρχισα σπουδές στην πρώτη μου επιλογή και να χτίζω τον δικό μου, προσωπικό μύθο για την επιστήμη της Ψυχολογίας. Την επέλεξα, επειδή πάντα ήθελα να γνωρίζω, έως και να δικαιολογώ, τα κίνητρα των ανθρώπων πίσω από τις συμπεριφορές τους, καθώς επίσης μου άρεσε η ιδέα να βοηθάω τους συνανθρώπους μου να αισθανθούν καλύτερα.

Προχωρώντας στο μονοπάτι της γνώσης έμαθα και αναθεώρησα πολλά, κέρδισα, έχασα, μπερδεύτηκα, ξεμπερδεύτηκα, αμφισβήτησα, φοβήθηκα, ενθουσιάστηκα. Μεγάλος σταθμός και σημαντικό μου μονοπάτι ήταν η εισαγωγή μου έπειτα από εξετάσεις στο μεταπτυχιακό κοινωνικής-κλινικής ψυχολογίας στο ΑΠΘ το 2009.

Η καθημερινή πρακτική, η εφαρμογή της θεωρητικής ως τότε γνώσης, η επαφή με την ψυχοθεραπεία και την εποπτεία, η προσωπική ενδοσκόπηση μου άνοιξαν πρωτόγνωρους δρόμους σε σχέση με τους ανθρώπους και το τι ήθελα πια να ακολουθήσω. Μέσα από την εμπειρία μου προσπάθησα να ανιχνεύσω και να αναγνωρίσω την ευθύνη μου απέναντι στη δουλειά μου, ενώ συνεχώς διψάω για την πρόκληση της νέας γνώσης και εκπαίδευσης.

Κάποτε όλα τα όμορφα τελειώνουν, έτσι έλαβε τέλος η παραμονή μου στην αγαπημένη μου συμπρωτεύουσα και πήρα το μονοπάτι της επιστροφής στην Πάτρα το καλοκαίρι του 2012. Γύρισα διαφορετική, πιο συνειδητοποιημένη και με λαχτάρα να δουλέψω. Η τύχη ήταν με το μέρος μου και μόλις λίγους μήνες μετά, μπήκε στη ζωή μου ο Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» Ν.Αχαΐας. Έργο μου η υποστήριξη των γυναικών που νοσούν και των οικογενειών τους μέσα από ατομικά και ομαδικά προγράμματα και η υλοποίηση προγραμμάτων εστιασμένων στην πρόληψη για το γενικό πληθυσμό. Νιώθω ευγνώμων για αυτό το πολυεπίπεδο μονοπάτι της ζωής μου που είναι γεμάτο θησαυρούς, εμπειρίες, δυσκολίες, συγκινήσεις, προκλήσεις και αφορμές για επαγγελματική και συναισθηματική ωρίμανση. Παράλληλα, άρχισα να βλέπω ατομικά ραντεβού σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο σπίτι μου και φέτος το Σεπτέμβριο έκανα τα εγκαίνια του γραφείου μου, προχωρώντας έτσι ένα ακόμα βήμα μπροστά.

Μόνιμο μέλημα μου είναι πώς θα γίνομαι διαρκώς καλύτερη με συνεχείς εκπαιδεύσεις, ενώ παράλληλα δεν θα χάνω την ενσυναίσθησή μου, το νοιάξιμο για τους ανθρώπους που συναντώ θεραπευτικά ή προσωπικά και το ενδιαφέρον μου για τις ανθρώπινες σχέσεις, το βάθος της ψυχής, την πολυπλοκότητα της ψυχοσύνθεσης, την επίδραση των προσωπικών μας ιστοριών και μονοπατιών.

ΤΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΙΝΟΥΜΕ MAZI
Υποστήριξη & Ψυχοθεραπεία Ενηλίκων
Συμβουλευτική &a Ομάδες Ζευγαριών
Ομάδες Προσωπικής Ανάπτυξης & Υποστήριξης
Θεωρητικά σεμινάρια σε θέματα ψυχικής υγείας
Βιωματικά σεμινάρια